Du är här: Hem » Aktuellt » Aktuellt

Årsmöte i Motala Express Ångbåtsförening.

Motala Express Ångbåtsförening håller årsmöte söndag 10 juni 2018 kl 9.00 ombord på ångaren s/s Trafik. För dig som är intresserad att åka med från Hjo till Visingsö, går s/s Trafik från Hjo kl 10.00. Resan t.o.r. till Visingsö kostar 250:- som betalas på plats. Ankomst till Hjo 18:15.

Dagordning årsmöte 2018

 

Du kallas härmed till årsmöte i Motala Express Ångbåtsförening.

 

Vi ska ha vårt årsmöte ombord (i byssan) på ångfartyget Eric Nordevall som ligger vid kanalen, Forsviks varv.

 

Tid:          Söndag den 5  juni 2016 Klockan 11:00

Plats:       Ombord på Eric Nordevall, Forsvik

 

I samband med årsmötet bjuder Motala Express Ångbåtsförening på smörgåstårta, dricka och kaffe.

 

Som medlem i Motala Express Ångbåtsförening stödjer du arbetet med att marknadsföra vårt kära fartyg. Det är inte lätt att driva en ekonomi med ett ångfartyg i Stockholm, det finns relativt många ångbåtar i Stockholm och driften är ju dyr som alla vet.

Om du skickar in din mailadress till: info@ssmotalaexpress.se så kommer du att få löpande information om s/s Motala Express.

Status i dag – s/s Motala Express

Under vintern har mindre renoveringsarbeten utförts. Arbetet är utfört under ledning av Robert Karlsson. Fartyget ligger på Beckholmens varv under vintern. Under våren flyttas fartyget till Strandvägen i Stockholm. Några reguljära turer har jag inte fått någon kännedom om i år. 

Dagordning årsmöte 2016

Verksamhetsberättelse

DVD-Film finns att köpa

Vi har gjort en DVD-film + en DVD med över 500 bilder från resan vi gjorde den 16 augusti 2014.  Bildmaterialet innehåller även äldre bilder på Motala Express. Vi har ett 10-tal DVD-paket kvar i lager. Priset är 140 kr + emballage och porto på 30 kr. Betala in 170 kr till föreningens Plusgiro 2811-8. Glöm inte att meddela namn och adress. Vi har med DVD-paket till årsmötet.

 

Motala Express Ångbåtsförening följer utvecklingen framöver och på vår hemsida: www.ssmotalaexpress.se kan du följa vad som händer.

Du får gärna kontakta någon av oss i styrelsen så kan vi berätta mer om du vill veta vad som händer framöver.

Hans-Ove Aldenbrink, Ordförande              

 

 

Hjulångaren Eric Nordevall II

 

Hjulångaren Eric Nordevall var ett av Sveriges allra första maskindrivna fartyg som byggdes redan 1836 för att trafikera den då nybyggda Göta Kanal. Det sjönk i Vättern 20 år senare och återupptäckes 1980 på 45 meters djup.

Vid renoveringen av industriminnet Forsviks Bruk behövdes en fortlöpande aktivitet i gamla plåtverkstaden som blev  Forsviks varv. 1995 upkom idén att bygga en fullskalekopia av Hjulångaren som 15 år senare resulterade i Eric Nordevall II. Hjulångaren sjösattes 2009 och gjorde sin jungfruresa 2011 till Stockholm där den döptes av Kronprinsessan Victoria. 

Sedan 2012 gör fartyget ett antal allmänna turer under sommaren med historiskt kostymerad besättning samt spännande guidning om 1800-talet på Göta kanal och om Karlsborgs fästning samt fartygets levnadsöde och förlisning.

 

Senaste nytt om s/s Motala Express

Besök på Beckholmens varv juli 2012

Medlemsblad augusti 2012

Senaste nytt om s/s Motala Express

Besök på Beckholmens varv mars 2012

Medlemsblad juni 2012

Årsmöte 2012

Välkommen till s/s Motala Express årsmöte som kommer att hållas i Vadstena den 17 juni 2012.

Årsmöte Vadstena 2012

 

Årsmöte 2011

Motala Express Ångbåtsförenings årsmöte hölls den 19 juni 2011 ombord på S/S Trafik. Resan gick från Hjo till Visingsö där lunch förtärdes. Studiebesök gjordes på bryggan och i maskin.

Om du löpande vill ha information om vad som händer med s/s Motala Express kan du meddela oss din mailadress. Fyll i formuläret på kontaktsidan.